Hemoroizi interni – trateaza-te cu ajutorul fibrelor

Hemoroizii interni sunt favorizati de prezenta constipatiei, iar constipatia este de cele mai multe ori cauzata de o alimentatie gresita, lipsita de nutrientii necesari, de fibre si alte elemente importante intr-o digestie optima.

Ma pot ajuta fibrele in tratarea de hemoroizi interni?

Fibrele sunt teoretic un element alimentar care se digereaza cu greu in tractul gastrointestinal. Daca avem in vedere ca acestea absorb cu usurinta apa, devine logic motivul pentru care prezenta lor intr-o dieta este obligatorie, acestea contribuind foarte mult la obtinerea unui scaun normal, aceste fiind o conditie necesara in evitarea acelor hemoroizi interni. Fibrele sunt carbohidrati complexi, care constau polizaharide si lignina, substanta care face parte din structura celulara a plantelor si din acele parti nedigerate ale plantelor. Ambele substante contribuie destul de mult la sanatatea colonului, si ajuta la evitarea aparitiei acelor hemoroizi interni.
Daca pana acum esti convins ca trebuie sa recurgi la o dieta plina de fibre atunci hai sa aprofundam si sa aflam tot ce trebuie despre acestea, despre efectul lor si despre felul in care te pot ajuta sa scapi de hemoroizi interni.

hemoroizi interni

Cum ar trebui sa consum aceste fibre pentru a ma trata de acesti hemoroizi interni?

Exista doua tipuri de fibre: solubile si insolubile. Fibrele insolubile sunt acelea care au capacitatea de a se deplasa prin intestin in intregime fara a se dezintegra. De obicei acestea nu au valoarea nutritiva, dar asta nu inseamna ca nu au un rol in lupta contra hemoroizi interni, acestea adaugand masivitate scaunelor eliminate. Astfel mancarea va trece mai rapid prin stomac si intestine. Un exemplu de fibre insolubile sunt taratele de grau. Acestea se folosesc de catre persoanele care doresc sa slabeasca, iar acum stii si motivul pentru care acestea au acest efect. Un alt efect benefic al fibrelor insolubile folosite in lupta contra hemoroizi interni este mentinerea glicemiei si a tensiunii arteriale.
Fibrele solubile ajuta la incetinirea digestiei pentru a se putea realiza absorbtia tuturor nutrientilor necesari din mancare. Un bun exemplu de fibre solubile ce pot fi consumate daca doresti sa scapi de hemoroizi interni sunt mazarea, fasolea si merele. Aceste fibre mentin echilibrul atat de necesar in corpul nostru, si inlatura astfel toate motivele care contribuie la aparitia de hemoroizi interni. Din cauza rapiditatii cu care ne traim viata astazi, nu reusim sa consumam cantitatile necesare de fibre incat sa mentinem acel echilibru atat de important. Pentru a putea atinge acest ideal ar trebui sa ne creeam propriul meniu, in functie de preferinte, bine structurat si gandit, portionat astfel incat sa nu depasim limitele impuse, dar sa nu le tinem nici la un nivel foarte jos.
Asadar, daca suferi de hemoroizi interni tine minte ca tot ce trebui sa faci este sa mananci sanatos si sa mentii un echilibru digestiv, alimentar, pentru a putea avea o viata lipsita de griji.