Hemoroizii sunt cele mai frecvente cauze de probleme rectale si anale. Cele mai frecvente simptome resimtite de pacienti sunt:

• sangerare nedureroasa,
• mancarime anala,
• durere,
• umflarea si senzatie nod in anus, acestea sunt toate asociate cu hemoroizii inflamati.

Este important sa ne amintim ca sangerarea rectala sau sangele in scaun nu este normala chiar daca au o cauza relativ benigna ca hemoroizi, pot avea si cauze mai grave care va pun viata in pericol. Acestea includ sangerare de ulcere, diverticulita, boala inflamatorie a intestinului, si tumori. Daca apare sangerare rectala, este important sa contactati personalul medical sau sa solicite asistenta medicala de urgenta. Acest lucru este important mai ales in cazul in care persoana afectata isi administreaza medicamente pentru subtierea sangelui.

Cand un hemoroid intern se inflameaza, aceasta se poate umfla. Umflarea in sine nu provoaca durere, deoarece nu exista centrii nervosi sensibili la durere atasati venelor deasupra liniei pectinate. Un scaun foarte tare poate afecta mucoasa cauzand sangerare nedureroasa. Cu toate acestea, hemoroizii umflati pot provoca, de asemenea spasm al musculaturii care inconjoara rectul si anusul, provoca durere, mai ales in cazul in care prolabeaza prin anus.

simptome hemoroizi

Hemoroizi interni pot tromboza de asemenea conducand la dureri severe.

Hemoroizii inflamati pot genera mucus care poate provoca inflamarea pielii din jurul anusului sau poate cauza arsura si mancarime, cunoscut sub numele de prurit anal. Cu toate acestea, alte cauze ale pruritului includ infectii ale pielii si parazit. Cel mai important la aceste simptome este sa nu fie ignorate, pot fi un semn de cancer de colon. Mancarimea anala sau sangerarea nu ar trebui sa fie considerate simptome doar pentru hemoroizi, deoarece acesta pot fi un semn de tumoare sau cancer anal.

Hemoroizii externi se comporta diferit, deoarece acestia sunt acoperiti de “piele regulata” si sunt asociati cu durere.

Un hemoroid extern trombozat apare atunci cand o vena importanta formeaza cheaguri de sange, caz in care hemoroizii cauzeaza dureri intense.
Hemoroizi externi pot duce, de asemenea, la acumulari de piele in exces, care poate fi simtita in zona anala si poate provoca dificultati de igiena dupa scaun, ceea ce duce la infectii ale pielii secundare.