Fisura anala este o afectiune strans legata de prezenta hemoroizilor, aceasta fiind cauzata de aceleasi dezechilibre

Daca in ultima vreme simti o durere intepatoare in zona rectala si in jurul anusului, sau daca ai observat sange de un rosu aprins in scaunele tale, afla ca poti avea o fisura anala. Daca ai aceste simptome ar trebui sa te prezinti imediat la un consult de specialitate, la un proctolog care sa-ti puna un diagnostic exact si care sa-ti recomande ce ar trebui sa faci in continuare.

Cum se manifesta o fisura anala?

O fisura anala reprezinta o crapatura mica a tesutului anal care cauzeaza o ulceratie liniara pe marginea anusului sau in interioul acestuia. O fisura anala poate cauza mancarimi constante, dureri foarte mari si sangerari mai mult sau mai putin abundente. Din aceasta cauza o fisura anala este de foarte multe ori prost diagnosticata ca fiind un caz simplu de hemoroizi interni. O astfel de fisura anala, necontrolata, se poate dezvolta fie in adancimea mucoasei rectale, sau spre exterior, formand o umflatura destul de urata in zona anusului.

fisura anala hemoroizii

fisura anala hemoroizii

O fisura anala provoaca multe dureri in timpul defecarii, aceste dureri avand o durata de cateva ore bune. O fisura anala poate fi cauzata de constipatie sau de diaree acuta, aceasta formandu-se diferit in ambele cazuri. In cazul constipatiei fisura anala se formeaza din cauza fortarii care apare, si care duce la deterioarea tesutului anal. In cazul diareei insa, fisura anala apare din cauza curatarii excesive a anusului si a canalului anal.

Cum se poate vindeca o fisura anala?

In peste 50% din cazuri o fisura anala se vindeca singura, fara nici o interventie din partea persoanei afectate. Totusi este recomandat ca fiecare individ in parte sa aiba grija de el, si sa igienizeze pe cat posibil zona afectata folosind servetele intime imbibate cu diverse lotiuni speciale, folosite in tratarea unor astfel de afectiuni. Astfel, un servetel cu extract de aloe vera poate accelera vindecarea unei fisuri anale, si poate amelioara toate simptomele provocate de aceasta.
O ultima legatura pe care o fisura anala o are cu hemoroizii este modalitatea de tratare a acestora, care este in mare parte aceeasi. O fisura anala se poate trata folosind aceleasi creme topice si aceleasi tratamente alternative si naturale destinate hemoroizilor interni sau externi. Acest lucru este usor de inteles, din moment ce o fisura anala are aceleasi cauze si aceleasi simptome ca si hemoroizii.