Atunci cand constati ca prezinti simptomele specifice hemoroizilor, sunt doua intrebari care iti vin in minte: cum poti trata hemoroizii in mod eficient si cat va trebui sa induri disconfortul pe care ti-l provoaca hemoroizii? Acest articol isi propune sa iti raspunda la acest intrebari, propunandu-ti un tratament care sa te scape cat mai repede de problema hemoroizilor.
Majoritatea omenilor prezinta o forma usoara de hemoroizi ce se manifesta printr-o senzatie de usturime in momentul folosirii toaletei. Uneori, la aceasta senzatie de usturime se adauga si o durere de intensitate medie sau sangerari, toate manifestari ale prezentei hemoroizilor. Totusi, daca observi sangerari regulate, cel mai bine este sa mergi sa consulti un doctor pentru a te asigura ca este intr-adevar vorba de hemoroizi si nu de altceva mai grav.
In majoritatea cazurilor, hemoroizii aflati intr-un stadiu de avansare mediu pot fi vindecati destul de repede cu ajutorul anumitor tipuri de tratamente, desi sunt durerosi. Hemoroizii sunt de obicei agravati de scaunele tari care preseaza asupra tesuturilor umflate din zona anala in momentul folosirii toaletei. Astfel, hemoroizii devin de-a dreptul durerosi si de asemenea, se produc fisuri care duc la sangerari.
Asadar, daca iti compui o alimentatie care sa iti asigure un scaun destul de mare, acest lucru iti va aduce doua avantaje in combaterea hemoroizilor. In primul rand, nu va lasa hemoroizii sa se agraveze, iar in al doilea rand, le va da sansa sa se vindece. Pentru a avea un scaun mai moale care sa favorizeze vindecarea hemoroizilor, incearca sa consumi alimente bogate in fibre si de asemenea, multe lichide, sau poti apela pur si simplu la diferite tipuri de laxative.


O dieta bogata in fibre te ajuta in lupta impotriva hemoroizilor pentru ca iti asigura un scaun regulat si impiedica compactarea materiilor fecale intr-un scaun intarit care nu ar face decat sa agraveze conditia hemoroizilor. De asemenea, daca simti ca trebuie sa folosesti toaleta, nu ezita sa mergi pentru ca si aceasta amanarea poate duce la compactarea materiilor fecale si deci la inrautatirea problemei hemoroizilor.
Pentru a scapa intr-un mod cat mai eficient de hemoroizi, poti recurge si la creme (de exemplu cu hidrocortizon), unguente (din extract de plante) sau pastile care se administreaza pe cale orala. Aceste produse joaca un rol foarte important in vindecarea tesuturilor din zona afectata de hemoroizi si in reducerea marimii hemoroizilor in sine.
Punand in aplicare aceste solutii simple, ai putea scapa de hemoroizi in aproximativ o sapatamana. Totusi, exista si situatii foarte grave in care numai interventia chirurgicala mai ramane printre optiuni. De aceea este foarte important sa consulti din timp un medic specialist in problema hemoroizilor.