Sa suferi de hemoroizi in timpul sarcinii poate fi o adevarate pacoste. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa parte din viata unei femei, asa ca nu ar trebui sa te chinuie problema hemoroizilor cand tu vrei sa iti concentrezi toata atentia asupra aducerii pe lume a unei alte fiinte si cand relatia cu partenerul ar trebui sa devin si mai stransa. Totusi, daca esti afectata de hemoroizi, acest lucru o sa iti dea peste cap toate planurile. Speram ca acest articol te va ajuta sa regasesti fericirea si bucuria acestei minunate perioade din viata ta, oferindu-ti sfaturile necesare pentru a scapa de hemoroizi.
In primul rand, probabil ca te intrebi de ce femeile insarcinate sufera de hemoroizi. Exista cateva motive care sunt considerate a fi principalele cauze care duc la aparitia hemoroizilor in timpul sarcinii. Unul dintre motive este ca femeile insarcinate sunt predispuse la a suferi de constipatie, iar constipatia este una dintre cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor.
O alta cauza pentru care hemoroizii afecteaza femeile aflate in perioada de sarcina este reprezentata de un anumit hormon numit progesteron. Nivelul progesteronului in corp creste in perioada sarcinii si are ca efect relaxarea vaselor de sange. Aceasta relaxare a vaselor de sange din zona anusului duce la aparitia unor umflaturi care se transforma in hemoroizi.
De asemenea, un rol important in aparitia hemoroizilor la femeile insarcinate il are si presiunea crescuta exercitata in zona pelvisului, precum si dilatarea uterului.
Acum ca stii care sunt cauzele implacabile ale aparitiei hemoroizilor la femeile insarcinate, vrei sa stii cu siguranta si ce poti face pentru a trata si vindeca hemoroizii. Exista cateva tratamente disponibile care dau roade in tratarea hemoroizilor pe durata sarcinii.


In primul rand sunt recomandate baile de sezut, care pot face minuni in legatura cu inflamarea din zona anusului si cu alinarea durerea provocata de hemoroizi. In stransa conexiune cu aceasta recomandare se afla si sfatul de a fi cat se poate de atenta cand vine vorba de igiena zonei anale; ai grija ca zona sa fie tot timpul curata pentru ca in caz contrar, hemoroizii o sa continue sa se agraveze.
De asemenea, un alt lucru pe care il poti face pentru a trata hemoroizii este aplicarea unei pungi de gheata pe zona afectata pentru a reduce inflamarea vaselor de sange si riscul sangerarii. Aceasta procedura simpla le permite hemoroizilor sa se vindece mai repede si mai natural.