Laserul este folosit in foarte multe interventii chirurgicale unde s-a dovedit a fi extrem de eficient. Acum laserul este folosit si in indepartarea hemoroizilor, cu acelasi succes, fiind foarte eficient in taierea si distrugerea tesuturilor nedorite (cum sunt hemoroizii). Asadar, sa vedem care sunt avantajele acestei proceduri pentru indepartarea hemoroizilor.
In primul rand, interventia este foarte simpla. Operatia cu laser pentru indepartarea hemoroizilor nu necesita multe ustensile chirurgicale si multi doctor care sa realizeze procedura. Operatia in sine se face cu raze laser, fara a folosi bisturiul, ceea ce favorizeaza vindecarea rapida a zonei afectate de hemoroizi. Sunt folosite raze mici pentru a taia tesutul hemoroizilor si raze mai mare pentru a distruge tesuturile nedorite sau pentru a indeparta bucati mari de tesut.
hemoroizi laser
In al doilea rand, laser distruge si vindeca in acelasi timp hemoroizii. Acesta vaporizeaza si indeparteaza hemoroizii. Reuseste sa faca acest lucru fara a provoca sangerari semnificative in zona afectata de hemoroizi si apoi inchide nervii. Prin aceasta interventie de indepartare a hemoroizilor tesuturile sanatoase nu sunt afectate, iar corpul se vindeca mult mai repede.
Un alt avantaj al folosirii acestei proceduri pentru a scapa de hemoroizi este siguranta reusitei. Evident, trebuie sa apelezi la un chirurg expert pentru a avea garantia reusitei eliminarii hemoroizilor. In plus, raza laser ofera chirurgului acuratetea necesara pentru a indeparta hemoroizii.
In al patrulea rand, aceasta interventie este rapida si aproape deloc dureroasa. Nu ai nici un motiv sa ai retineri de la recurgerea la aceasta solutie pentru indepartarea hemoroizilor pentru ca dureaza putin si in plus, nu necesita spitalizare pentru recuperare. Totusi, vei simti un oarecare disconfort si putina durere in primele zile de la operatie, cand corpul este in procesul de vindecare, insa acestea sunt incomparabile cu simptomele hemoroizilor, asa cum vei constata si tu.
Totusi, este bine sa apelezi la o astfel de metoda invaziva pentru indepartarea hemoroizilor doar atunci cand orice altceva a dat gres iar durerea devine insuportabila. In plus trebuie sa stii ca aceasta procedura are si ea dezavantajul ei: este destul de scumpa. Asta pentru ca intretinerea echipamentului laser este la randul ei scumpa. Insa acest aspect nu poate fi totusi considerat un adevarat dezavantaj, pentru ca sanatatea ta trebuie sa fie pe primul loc.
Pe de alta parte, asigura-te ca apelezi la un chirurg expert in interventiile pentru indepartarea hemoroizilor, pentru ca o interventie realizata incorect este singurul risc al operatiei cu laser.