hemoroizii externi se pot agrava si mai mult si se pot transforma intr-o varianta si mai dureroasa, hemoroizii chistici

Daca observi ca esti afectat de hemoroizi si cauti informatii despre aceasta problema medicala, o sa gasesti foarte multe lucruri despre doua tipuri de hemoroizi. Primul tip, in faza incipienta, este reprezentat de hemoroizii interni care apar in interiorul zonei anale, iar celalalt tip, hemoroizii externi reprezinta varianta agravata a celor interni in lipsa unui tratament adecvat. Vestea proasta este ca hemoroizii externi se pot agrava si mai mult si se pot transforma intr-o varianta si mai dureroasa, hemoroizii chistici.

Despre hemoroizii chistici exista ceva mai putine informatii pentru ca de obicei nu se ajunge in aici

Totusi, este bine sa fii pregatit pentru a sti cu ce te confrunti si cu atat mai mult, sa fii dispus sa mergi la un medic din timp pentru a nu ajunge sa suferi de  hemoroizii chistici

hemoroizii chistici

hemoroizii chistici

Hemoroizii chistici se formeaza in momentul in care in vena bolnava care s-a deformat in hemoroizi externi se formeaza cheaguri de sange. Acest tip de hemoroizi este extrem de dureros si cauzeaza un foarte mare disconfort persoanei in cauza. In cele mai multe cazuri, hemoroizii chistici arata ca o stafida, este destul de tare la atingere si provoaca o durere foarte mare cand persoana afectata sta jos.
Deci, de cele mai multe ori, hemoroizii chistici sunt inchisi la culoare din cauza cheagurilor de sange si sunt tari la pipait. Hemoroizii normali sunt rosii la culoare; totusi, hemoroizii chistici sunt de un purpuriu inchis pentru ca hemoroidul normal a fost strangulat, iar sangele este blocat, nu mai circula adecvat, formandu-se astfel cheaguri de sange care explica culoarea pentru hemoroizii chistici. In aceste cazuri extreme, trebuie sa se apeleze la o interventie chirurgicala prin care sa se indeparteze cheagul de sange.
Alte optiuni de tratament pentru hemoroizii chistici sunt aceleasi ca si pentru hemoroizii normali, adica anumite schimbari in dieta. Este recomandat asadar sa se consume alimente bogate in fibre, precum si o cantitate mai mare de lichide cum ar fi apa sau sucuri naturale, insa in nici un caz nu trebuie consumate bauturi carbogazoase sau alimente care ar putea provoca constipatia.
Cat despre alinarea durerii cauzate de hemoroizii chistici, este recomandat sa se faca bai de sezut de 15 minute de cateva ori pe zi. Apa calda dilata venele afectate de hemoroizii chistici, permitand cheagului de sange sa circule pe traseul normal si facand astfel durerea sa se diminueze.
Se poate apela si la interventia chirurgicala pentru eliminarea cheagului de sange care a provocat hemoroizii chistici. Aceasta interventie este relativ usoara, insa cheagurile se pot pot forma din nou. Asadar, cel mai bine este sa actionezi din timp si mai ales, sa ceri sfatul unui medic specialist in problema hemoroizilor, mai exact pentru hemoroizii chistici