Cateva strategii simple pot ajuta la ameliorarea durerii si problemelor asociate cu aceste vase de sange, imflamate, numite hemoroizi.

Multe femei au de a face cu hemoroizii in timpul sarcinii. Dar incepand cu varsta mijlocie, hemoroizi deveni, de multe ori, o problema cronica. Pana la varsta de 50 de ani, aproximativ jumatate din populatie a avut deja unul sau mai multe dintre simptomele clasice pentru hemoroizi, care includ durere rectala, prurit, sangerare si posibil prolaps (hemoroizii care ies prin canalul anal). Desi hemoroizii sunt rareori periculosi, pot fi foarte durerosi. Din fericire, exista mai multe metode prin care se pot ameliora durerile tratamente prin care putem scapa de ei.

hemoroizi

Ce sunt hemoroizii?

Intr-un sens, toata lumea are hemoroizi, clusterele-perna, venele care se afla sub membranele mucoasei din partea inferioara a rectului si anusului. Majoritatea dintre noi numim hemoroizi dezvoltarea acestor vene care se imflameaza, ca varicele de la picioare. Deoarece vasele de sange implicate trebuie “sa lupte” continu cu gravitatia,  astfel ca sangele sa circule inspre inima, unii oameni cred ca  hemoroizii fac parte din pretul pe care il platim pentru mersul biped.

Exista doua tipuri de hemoroizi: hemoroizi interni, care apar in rectul inferior, si hemoroizi externi, care se dezvolta sub pielea din jurul anusului. Hemoroizii externi sunt cei mai incomozi, deoarece pielea de deasupra devine iritata si erodata. Daca un cheag de sange se formeaza in interiorul unui hemoroid extern, durerea poate fi brusca si severa. S-ar putea simti sau vedea un nod in jurul anusului. Cheagul de sange se dizolva de obicei, lasand un exces de piele (a tegumentelor), care poate genera mancarimi sau poate deveni iritat.

Hemoroizi interni sunt de obicei nedurerosi, chiar si atunci cand acestia produc sangerari. S-ar putea, de exemplu, sa aveti sangerari de culoare rosu aprins, pe hartia igienica sau in vasul de toaleta. Hemoroizii interni pot, de asemenea, prolaba, sau extinde dincolo de anus, cauzand mai multe probleme. Cand un hemoroid iese din anus, se poate colecta cantitati mici de mucus si particule microscopice la scaun care pot provoca o iritatie numita prurit anal. Stergerea in mod constant pentru a incerca calmarea senzatiei de mancarime poate agrava problema.

Hemoroizii sunt vase de sange dilatate care se gasesc fie din exterior (in jurul anusului) sau interior (in rectul inferior).