Mai multe simptome pentru hemoroizi pot fi  ameliorate simtitor, cu masuri simple. Pentru a evita crizele hemoroidale ocazionale, incercati urmatoarele.

Consuma mai multe fibre. Adauga mai multe fibre in alimentatia ta, un supliment de fibre sau ambele. Impreuna cu suficient de multe lichide, fibrele inmoaie scaunul si il face mai usor, reducerea presiunii asupra hemoroizilor. Alimentele bogate in fibra includ broccoli, fasole, grau si ovaz, cereale integrale si fructe proaspete. Suplimentele de fibre ajuta la scaderea sangerarilor hemoroidale si extinderea inflamatiei. Acestea pot reduce, de asemenea, iritarea vaselor de sange la scaun. De asemenea, este necesara cresterea aportului de lichide.

Exercitiile fizice. Exercitiile aerobice moderate, cum ar fi mersul pe jos vioi 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea functiei intestinale.

Fa-ti timp. Atunci cand simtiti nevoia de a defeca, mergeti la baie imediat. Acest lucru poate produce o crestere a presiunii care va afecta vasele de sange. De asemenea, rezerva-ti o ora fixa, aceeasi in fiecare zi, pentru a sta pe toaleta timp de cateva minute. Acest lucru va poate ajuta sa stabiliti un obicei regulat pentru intestin.

Faceti bai de sezut cu apa calduta ( nici rece, nici calda). Va poate scuti de mancarimi, iritatii si spasme ale muschiului sfincterului. Cei mai multi experti recomanda o baie de sezut de 20 de minute dupa fiecare scaun si de doua sau trei ori pe zi, in plus. Incercati sa folositi cat mai putin hartiia igenica clasica, sa evitati frecarea in acea zona.

Cauta ajutor de specialitate (click aici) .

Folosirea de perne moi, in loc sa va asezati pe o suprafata dura, ajuta la reducerea inflamarii hemoroizilor existenti si previne formarea altora noi.

Atunci cand un hemoroid extern formeaza un cheag de sange, durerea poate fi chinuitoare. In cazul in care cheagul a aparut de mai putin de doua zile, se aplica tratamente la domiciliu pentru simptome. Daca cheagul este cronic, hemoroidul poate fi indepartat chirurgical sau retras din vena printr-o procedura medicala efectuata de medicul chirurg.

Bandarea cu benzi elastice pentru hemoroizi

hemoroizi

Pentru a efectua o bandare cu inele de cauciuc, medicul specialist pune un ligator peste hemoroizi pentru a pozitiona o banda de cauciuc in jurul bazei sale. Aceasta banda de cauciuc  va sugruma hemoroidul , intrerupand alimentarea acestuia cu sange. Prin urmare hemoridul se usuca si cade.