Proctolog este denumirea acelui medic specializat in tratarea problemelor rectale, cum sunt si hemoroizii externi.

Aceasta afectiune este una foarte raspandita, dar despre care cei afectati nu cunosc foarte multe informatii. Lipsa de informare se datoreaza rusinii de a recunoaste aceasta afectiune. Foarte multe persoane afectate de hemoroizi externi sunt stanjenite si refuza sa recunoasca faptul ca au aceasta afectiune pana cand este deja prea tarziu. Acesti hemoroizii externi nu sunt o afectiune grava, dar netratati pot evolua si pot provoca complicatii destul de severe. Teama pacientilor nu face astfel decat sa agraveze situatiile deja existente, si din acest motiv este necesara o informare corecta si concreta cu privire la modul de manifestare al afectiunii, la simptomele acesteia, si la modalitatile de tratare existente. Ei bine nu exista nici o persoana mai calificata pentru aceasta indatorire decat un proctolog

Cum ma poate ajuta un proctolog?

Aceasta intrebare are o multitudine de raspunsuri, asa ca voi incerca sa le sintetizez pe cat posibil. Un proctolog este singurul medic care iti poate da un diagnostic exact cu privire la afectiunea ta, medicul proctolog este singura persoana care iti poate explica pas cu pas modul de manifestare al acestei afectiuni etc.

Daca simti dureri in jurul anusului atunci cand stai jos, daca simti mancarimi constante in jurul anusului, daca pana si mersul pe jos a devenit o activitate greu de desfasurat, atunci este momentul sa vizitezi un proctolog si sa aflii cu exactitate ce anume se intampla cu tine si care sunt toate implicatiile afectiunii tale.

Ma poate ajuta un proctolog sa ma tratez de hemoroizi externi?

Desi aceasta intrebare pare una fara sens, una ipotetica, afla ca nu este deloc asa. Foarte multi pacienti sunt atat de dezinformati incat nu stiu absolut deloc in cine pot avea incredere cand vine vorba de tratarea afectiunii lor. Teama provocata de hemoroizii externi duce la o inchidere in sine a fiecarui pacient, iar in cazul unora aceasta poate fi foarte severa, inacest fel nu ajung niciodata la medicul proctolog.

medicul proctolog

medicul proctolog

Asadar, daca vrei sa scapi de hemoroizi externi si sa te vindeci cat mai repede, cat mai usor si cu cat mai putini bani, poti apela la un proctolog care sa-ti recomande un tratament hemoroizi externi potrivit pentru tine si pentru stadiul evolutiv al afectiunii tale. Medicul tau proctolog iti va recomanda astfel numeroase variante de tratare a hemoroizilor externi, iar decizia finala iti va apartine tie dar este important sa fi ajutat de medicul proctolog