Proctologul este cel care iti reda viata

Proctolog este titulatura sub care activeaza acei medici care se ocupa de tratarea afectiunilor rectale de diverse tipuri.

Afectiuni tratate de proctologi

Exista destul de multe afectiuni ale rectului ce pot fi tratate de un proctolog, iar noi vom discuta despre cateva dintre acestea in cele ce urmeaza. In foarte multe cazuri o fisura anala se confunda cu hemoroizii interni, o alta afectiune destul de serioasa care e manifesta la nivelul canalului anal. Aceasta confuzie se realizeaza insa pe buna dreptate deoarece o fisura anala poate fi rezultatul unui caz de hemoroizi interni netratati. Singura persoana care poate face distinctia intre aceste doua afectiuni este un proctolog. Hemoroizii pot provoca presiuni necontrolate asupra vaselor de sange din canalul anal, iar aceste presiuni pot degenera intr-o fisura anala dureroasa si periculoasa. A nu se intelege insa ca doar hemoroizii duc la aparitia unei fisuri anale, deoarece exista mai multe cauze ale acestei afectiuni. Cauzele fisurilor anale iti pot fi pezentate de un proctolog pe larg, daca alegi sa mergi la un consult amanuntit la un cabinet de specialitate.

De ce trebuie sa mergi la proctolog?

Simptomele pentru o fisura anala si pentru un caz de hemoroizi, fie acestia interni sau externi, sunt aproape aceleasi, si se pot confunda cu usurinta de catre o persoana neinformata sau care pur si simplu nu acorda atentia necesara acestora. Daca suferi din cauza durerilor simtite, daca mancarimile iti distrug si cel mai mic grad de confort pe care l-ai putea cere, atunci este momentul sa apelezi la un proctolog. Numai un proctolog te poate diagnostica cu exactitate, si numai un proctolog iti poate spune cat de avansata sau cat de severa este afectiunea ta, fie aceasta o fisura anala cronica sau un caz de hemoroizi banali.

proctolog

Un proctolog este prietenul tau

Foarte multe persoane care au astfel de afectiuni refuza sa recunoasca sau sa impartaseasca simptomele lor cu persoanele apropiate lor, si mai ales cu un proctolog. Insa un proctolog te poate intelege mai bine decat iti imaginezi, si nu va avea o reactie neplacuta atunci cand ii vei impartasi micul tau secret.
Un proctolog va stii cum sa te calmeze si ce informatii sa-ti ofere pentru a alunga temerile instalate o data cu primele simptome si te va ajuta sa te vindeci rapid si sigur, oricare ar fi afectiunea ta. Asadar, daca vrei sa scapi cat mai repede de chinul acesta dureros, apeleaza la un proctolog cat mai repede si totul va deveni doar o amintire urata.