Ajutor ! Sunt insarcinata si am hemoroizi, care ma scot din minti! Si, pe langa asta, eu sunt mereu constipata. Ce trebuie sa fac ?!

Hemoroizi – care sunt de fapt varice in anus sau rect – sunt o afectiune comuna la sarcina. Ei pot sangera, pot genera mancarime sau senzatie de intepatura, mai ales in timpul sau dupa o miscare a intestinului. Pe masura ce creste volumul de sange si presiunea exercitata de uter pe pelvis, venele din anus sau rect se pot mari si pot suferii malformatii. De obicei aceasta stare se imbunatateste dupa nastere.

Un alt motiv comun in timpul sarcinii este constipatia. Aceasta poate ingruna scaunul, deoarece hormonii incetinesc rata de trecere a alimentelor prin tractul gastrointestinal si uterul pune presiune pe intestinul gros. Constipatie contribuie la hemoroizi, deoarece imposibilitatea de a avea un scaun normal poate mari venele rectului.

Cel mai bun mod de a combate atat hemoroizii cat si constipatia, este preventia.

Tine o dieta bogata in fibre – paine din cereale integrale si cereale, fasole, fructe si legume proaspete. Bea multa apa in fiecare zi. Exercitii fizice regulate. Adresati-va medicului dumneavoastra daca trebuie sa utilizati laxative (cu exceptia cazului in care medicul va spune ca nu trebuie sa luati laxative).

Incercati sa nu stati perioade lungi de timp pe scaun sau perioade lungi de timp in picioare – ambele pozitii pun presiune pe venele din zona anusului. Daca trebuie sa stati pe scaun pentru o lunga perioada de timp, asigurati-va ca va veti ridica pentru plimbari de cateva minute, la fiecare ora.

hemoroizi sarcina

Pentru a ajuta la ameliorarea durerii generate de hemoroizi, faceti bai de sezut cu apa calduta (nu apa rece si nici apa foarte calda). Incercati sa evitati folosirea servetelelor umede si a hartiei igenice.

Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice produse pentru ameliorarea hemoroizilor, precum si despre orice intrebari sau nelamuriri care le ai.
Pentru un tratament eficient este nevoie de un diagnostic corect. In primul rand trebuie sa te prezinti la medicul specialist inca de la primele simptome.
Clinica Proctoline este clinica specializata exclusiv in tratamentul afectiunilor anorectale, fara operatie chirurgicala clasica si fara internare.
Noi avem experienta de 17 ani in Romania si aproape 30 de ani in lume.