Tratarea hemoroizilor in cazul femeilor insarcinate poate fi o activitate destul de complicata din cauza diversilor factori care intervin.

Faptul ca femeile insarcinate sufera de hemoroizi n-ar trebui sa fie o surpriza, mai ales daca luam in calcul toate presiunea la care este supus corpul lor. Din cauza ca foarte multe femei experimenteaza activitati digestive crescute in timpul sarcinii, ele sunt predispuse la aparitia hemoroizilor atunci cand sunt insarcinate.
Cea mai simpla cauza a aparitie hemoroizilor in cazul femeilor insarcinate este presiunea suplimentara aplicata in zona rectala. In urma aplicarii acestei presiuni, vasele de sange din zona rectala se umplu cu sange si devin inflamate, pierzandu-si elasticitatea si determinand aparitia simptomelor tipice in cazul hemoroizilor.

Tratarea hemoroizilor – o grija in plus

Hemoroizii sunt cauzati in cele mai multe cazuri de constipatie si de stres. Stresul este o afectiune greu de vindecat, mai ales in cazul femeilor insarcinate. Hemoroizii reprezinta pentru femeile insarcinate o sursa in plus de stres, realizandu-se astfel un circuit inchis, greu de intrerupt. In timpul sarcinii nivelul hormonilor este unul atipic, acestia contribuind de asemenea la aparitia hemoroizilor. Toate modificarile survenite in urma unei sarcini la femei pot afecta sau cauza intr-un fel sau altul hemoroizii.
Tratarea hemoroizilor pentru femeile insarcinate nu este deloc o activitate usoara. Avand in vedere ca orice medicament, atat intern cat si extern, este interzis femeilor insarcinate, acestea sunt nevoite sa apeleze la tratarea hemoroizilor prin metode naturale de tot felul, care sa le ajute sa tina aceasta afectiune sub control si in acelasi timp sa nu le afecteze pe alt plan.

tratarea hemoroizilor

tratarea hemoroizilor

Tratarea hemoroizilor in mod natural

Avand in vedere ca specialistii nu pot recomanda mare lucru in cazul hemoroizilor femeilor gravide, aceste sunt nevoite sa apeleze la administarea de diverse tratamente naturiste, pe baza de plante si legume. Astfel, ceapa, ghimbirul, spanacul, ridichea si uleiul de masline pot ajuta o femeie gravida sa-si mentina sanatatea si sa previna si sa trateze un caz de hemoroizi. Toate acestea au un rol bine definit in tratarea hemoroizilor, contribuind la dimnuarea durerilor cauzate de hemoroizi, a macarimilor, a iritatiilor si a sangerarilor.
De asemenea tratarea hemoroizilor se poate face si cu ajutorul unei diete pline de fibre si fructe si legume proaspete, ingrediente recomandate femeilor gravide pe perioada sarcinii. Acestea combat constipatia, regleaza echilibrul digestiv atat de necesar si ajuta foarte mult la prevenirea si tratarea hemoroizilor.